Sandbergs blogg
Finland

Poängrekord i Tjeckien!

Tappad serievinst i Finland, skrällseger direkt i NLA slutspelet och poängrekord i Tjeckien!

Innebandy glöder runt om ute i Europa kan man lugnt säga!

 

Om vi börjar i Schweiz där det spelats 3 omgångar av kvartsfinalserierna kan vi konstatera och samtliga kvartsfinaler går till minst 5 matcher. KUL!

SV Wiler-Ersigen vs Kloten-Bülach Jets 

2-1 i matcher

Inte helt oväntat att Wiler leder den här matchserien, desto mer oväntat är det att Kloten vann första matchen borta mot Wiler med 3-2 efter förlängning! Andra matchen fick Wiler kämpa ordentligt och gjorde det avgörande 6-5 målet med 4 minuter kvar. Först i den tredje matchen fick Wiler till det och körde över Kloten med 14-4.

HC Rychenberg Winterthur vs Tigers Langnau

1-2 i matcher

Sundstedts Rychenberg gick in i slutspelet som det formstarkaste laget i serien men gick på pumpen direkt och förlorade dom två första matcherna (6-7 & 9.4). Men i den tredje med lite kniven mot strupen känsla fick dom igång maskinen och satte försvarspelet som varit så bra hela säsongen och vann med 4-3.

Grasshopper Club Zürich vs Floorball Köniz

2-1 i matcher

Reprisen på fjolårets final har stora förväntningar på sig att bli en tuff och jämn matchserie men dom två första matcherna blev något helt annat. Det var först i den tredje matchen det blev jämt hela vägen in där Grasshoppers kopplade greppet om den här matchserien.

UHC Alligator Malans vs Chur Unihockey

2-1 i matcher

I den här kvartsfinalserien har det hittills bara varit hemmasegrar och jämna matcher. Väldigt oviss på förhand där Malans varit otroligt svaga efter nyår men verkar ha prickat formen lagom till slutspelet.

****

I Tjeckien spelades sista omgången av serien i helgen som var, seriesegern plockade Mlada Boleslav hem i storartad stil och med sina 63 inspelade poäng slog dom fjolårets rekord som Chodov hade på 60 poäng. Poängligan plockade svenskbekantingen och Chodovs stjärna Patrik Doza hem för andra säsongen i rad! Doza gjorde sin bästa säsong poängmässigt och slog förra årets poängskörd på 70p med 4 poäng och landade därmed på 74 poäng (35+39).

Slutspelet börjar i helgen och kvartsfinalerna ser ut såhär: 

Mlada Boleslav (1) vs Ostrava (6)

Mitt tips: 4-0 i matcher

Chodov (2) vs Otrokovice (7)

Mitt tips: 4-1

Tatran Stresovice (3) vs Bohemians (8)

Mitt tips: 4-1

Vitkovice (4) vs Bulldogs Brno (5)

Mitt tips: 4-3

****

Salibandyliiga är också färdigspelad. Sista omgången blev inte riktigt som det var tänkt för EräViikingit som hade en första plats att försvara men efter en högst oväntad förlust mot elfte placerade Koovee tappade man seriesegern till Classic som sudden vann borta mot Happee i sista omgången. På tal om Koovee så klarade dom sig undan kvalspel med 1 poäng tack vare segern över EräViikingit i sista omgången! Till kvalspel går SaIBA och LaSB. På nedflyttningsplats hittar vi M-Team som får lämna Salibanyliiga.

Poängligan tog Nokian spelaren Henri Johansson hem, 73 (52+21) poäng.

 

Kvartfinalerna ser ut såhär: 

Classic (1) vs Indians (8)

Mitt tips: 4-0

EräViikingit (2) vs Nokian KrP (7)

Mitt tips: 4-1

SPV (3) vs Oilers (6)

Mitt tips: 4-3

TPS (4) vs Happee (5)

Mitt tips: 2-4

 

 

På återseende!

Jesper Sandberg

Har ett stort intresse för internationell innebandy. Gillar spelande backar som hellre letar passning än avlossar ett skott. Twitter: @sandbergjesper

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar