Sandbergs blogg
Finland

Poängrekord i Tjeckien!

Tappad serievinst i Finland, skrällseger direkt i NLA slutspelet och poängrekord i Tjeckien!

Innebandy glöder runt om ute i Europa kan man lugnt säga!

 

Om vi börjar i Schweiz där det spelats 3 omgångar av kvartsfinalserierna kan vi konstatera och samtliga kvartsfinaler går till minst 5 matcher. KUL!

SV Wiler-Ersigen vs Kloten-Bülach Jets 

2-1 i matcher

Inte helt oväntat att Wiler leder den här matchserien, desto mer oväntat är det att Kloten vann första matchen borta mot Wiler med 3-2 efter förlängning! Andra matchen fick Wiler kämpa ordentligt och gjorde det avgörande 6-5 målet med 4 minuter kvar. Först i den tredje matchen fick Wiler till det och körde över Kloten med 14-4.

HC Rychenberg Winterthur vs Tigers Langnau

1-2 i matcher

Sundstedts Rychenberg gick in i slutspelet som det formstarkaste laget i serien men gick på pumpen direkt och förlorade dom två första matcherna (6-7 & 9.4). Men i den tredje med lite kniven mot strupen känsla fick dom igång maskinen och satte försvarspelet som varit så bra hela säsongen och vann med 4-3.

Grasshopper Club Zürich vs Floorball Köniz

2-1 i matcher

Reprisen på fjolårets final har stora förväntningar på sig att bli en tuff och jämn matchserie men dom två första matcherna blev något helt annat. Det var först i den tredje matchen det blev jämt hela vägen in där Grasshoppers kopplade greppet om den här matchserien.

UHC Alligator Malans vs Chur Unihockey

2-1 i matcher

I den här kvartsfinalserien har det hittills bara varit hemmasegrar och jämna matcher. Väldigt oviss på förhand där Malans varit otroligt svaga efter nyår men verkar ha prickat formen lagom till slutspelet.

****

I Tjeckien spelades sista omgången av serien i helgen som var, seriesegern plockade Mlada Boleslav hem i storartad stil och med sina 63 inspelade poäng slog dom fjolårets rekord som Chodov hade på 60 poäng. Poängligan plockade svenskbekantingen och Chodovs stjärna Patrik Doza hem för andra säsongen i rad! Doza gjorde sin bästa säsong poängmässigt och slog förra årets poängskörd på 70p med 4 poäng och landade därmed på 74 poäng (35+39).

Slutspelet börjar i helgen och kvartsfinalerna ser ut såhär: 

Mlada Boleslav (1) vs Ostrava (6)

Mitt tips: 4-0 i matcher

Chodov (2) vs Otrokovice (7)

Mitt tips: 4-1

Tatran Stresovice (3) vs Bohemians (8)

Mitt tips: 4-1

Vitkovice (4) vs Bulldogs Brno (5)

Mitt tips: 4-3

****

Salibandyliiga är också färdigspelad. Sista omgången blev inte riktigt som det var tänkt för EräViikingit som hade en första plats att försvara men efter en högst oväntad förlust mot elfte placerade Koovee tappade man seriesegern till Classic som sudden vann borta mot Happee i sista omgången. På tal om Koovee så klarade dom sig undan kvalspel med 1 poäng tack vare segern över EräViikingit i sista omgången! Till kvalspel går SaIBA och LaSB. På nedflyttningsplats hittar vi M-Team som får lämna Salibanyliiga.

Poängligan tog Nokian spelaren Henri Johansson hem, 73 (52+21) poäng.

 

Kvartfinalerna ser ut såhär: 

Classic (1) vs Indians (8)

Mitt tips: 4-0

EräViikingit (2) vs Nokian KrP (7)

Mitt tips: 4-1

SPV (3) vs Oilers (6)

Mitt tips: 4-3

TPS (4) vs Happee (5)

Mitt tips: 2-4

 

 

På återseende!

Jesper Sandberg

Har ett stort intresse för internationell innebandy. Gillar spelande backar som hellre letar passning än avlossar ett skott. Twitter: @sandbergjesper

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Nästa artikel

Sandbergs blogg
Schweiz

Cupfinal och kvartsfinals surr

Grasshoppers är nya cupmästare i Schweiz efter en stark upphämtning där Emil Julkunen stod som huvudrollsinnehavare och blev utsedd till Grasshoppers bästa spelare i matchen inför 3200 på läktaren. 

Emil Julkunen. Foto: Per Wiklund

Emil Julkunen. Foto: Per Wiklund

Matchen startade Rychenberg bäst och hade en 3-0 ledning efter 5 minuter som efter förstaperioden blivit 4-1. Rychenberg startade även den andra perioden starkast och gick upp i en 6-1 ledning efter 25 minuters spel. Men finalen skulle visa sig delas upp i 2 delar för efter 30 minuter började upphämtnigen av Grasshoppers som låg under med 6-5 inför sista perioden. Då klev Emil Julkunen fram och låg bakom segern när han först passade fram till kvitteringen för att sen själv göra 7-6 målet, Emils andra mål i matchen. En ledning som Grasshoppers inte tappade. Rychenberg lyckades få in en reducering av Rasmus Sundstedt med 1.40 kvar av matchen men orkade inte hela vägen och matchen slutade med en 8-7 vinst till Grasshoppers som vann cupen för tredje gången i klubbens historia.

 

Det om cupfinalen. Nu väntar slutspelet och jag har tippat hur kvartsfinalerna slutar. En kvartsfinal är rätt ointressant på förhand då Wiler går in som stora favoriter mot Kloten. Dom andra 3 kan sluta hur som helst men jag väljer att gå på Rychenberg, Grasshoppers och Chur.

KVARTSFINAL 1: SV Wiler Ersigen – Kloten-Bülach Jets 

Mitt tips: 4-0

Mötena i serien:

Omgång 8 – Kloten 4-11 Wiler Ersigen

Omgång 19 – Wiler Ersigen 9-4 Kloten

Inget snack, 4-0 i matcher till Wiler Ersigen.

KVARTSFINAL 2: HC Rychenberg Winterthur – Tigers Langnau

Mitt tips: 4-2

Omgång 11 – Rychenberg 3-1 Tigers

Omgång 22 – Tigers 0-4 Rychenberg

Tajt och tuff matchserie där ingen match kommer springa iväg för något av lagen. Rychenberg går in i slutspelet som det formstarkaste laget i serien med endast 1(!) förlust (Wiler Ersigen 7 januari) under 2017 i serien och en riktig hålkäften vinst med 4-0 borta mot just Tigers i sista omgången.

KVARTFINAL 3: Grasshoppers Club Zürich – Floorball Köniz

Mitt tips: 4-2

Omgång 4 – Köniz 7-8 (sd) Grasshoppers

Omgång 15 – Grasshoppers 8-5 Köniz

Repris på fjolårets final som Grasshoppers vann med 10-8! Grasshoppers går dessutom in i slutspelet som cupmästare efter helgens cupfinal mot Rychenberg där Emil Julkunen klev fram och blev matchen bästa spelare i Grasshoppers.

KVARTSFINAL 4: UHC Alligator Malans – Chur Unihockey 

Mitt tips: 2-4

Omgång 9 – Chur 6-4 Alligator Malans

Omgång 20 – Alligator Malans 6-13 Chur

Ett av ligans formsvagaste lag i Alligator Malans kommer få kämpa för att ta sig vidare. En av dom mest ovissa kvartsfinalserierna enligt mig. Malans kan få ihop det och ta sig hela vägen till final men jag väljer ändå Chur mycket pga vinsterna i serien och den dalande formen på Malans.

 

 

CIAO!!

Jesper Sandberg

Har ett stort intresse för internationell innebandy. Gillar spelande backar som hellre letar passning än avlossar ett skott. Twitter: @sandbergjesper

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Nästa artikel

Sandbergs blogg
Schweiz

Wiler Ersigen återigen i topp

Serien i Schweiz är färdigspelad och Wiler Ersigen står återigen på toppen efter en mellansäsong förra året och går in i det kommande slutspelet som stora favoriter. 9 poäng efter hittar vi Rychenberg på en andraplats med Rasmus Sundstedt i laget som gör sin första säsong nere i Schweiz. På tredjeplats hittar vi dom regerande mästarna Grasshoppers som i laget har seriens poängkung Joël Rüegger och Emil Julkunen som får bära vidare svenskflaggan i laget efter att Kim Nilsson lämnat. Alligator Malans utmanade Wiler Ersigen långt in på säsongen och såg ut att fixa en topp 2 placering men efter en svag avslutning av serien där dom förlorade 5 av sina 6 sista matcher sjönk dom som en sten ner till fjärdeplats. Femma slutade Chur som smög bakom toppfyran hela säsongen utan att sticka ut.

Först på sjätteplats hittar vi fjolårets seriesegrare och finallag Floorball Köniz som efter en tuff start på säsongen med 5 förluster tog sig samman och går in i slutspelet som en joker. På sjundeplats hittar vi bröderna Samuelsson, Johan och Anton. Deras Tigers Langnau som blev nollade i sista omgången mot kommande kvartsfinal motståndare Rychenberg går in i slutspelet som underdog. Sista slutspelsplatsen plockade Kloten-Bülach Jets hem efter en stark avslutning på säsongen där man vann måstematchen mot nionde placerade Waldkirch St.Gallen och fick med sig en poäng i sista omgången borta mot Grasshoppers.

Lagen som missar slutspel går till play-out slutspel som avgörs i bäst av 7:

Waldkirch St.Gallen vs UHC Grünenmatt

UHC Uster vs UHC Thun

Förlorarna i dom här mötena möter dom 2 bäst kvalificerade lagen från NLB i en direkt avgörande serie i bäst av 7 om en plats i NLA 2017/18.

Poängligan vann Grasshoppers Joël Rüegger med fina 66p (34+32) fördelat på 22 matcher.

Rüegger blev även hela ligans skyttekung med 34 mål.

Vinnare av assistligan och bästa svensk i poängligan hittar vi Johan Samuelsson som i sin första säsong i Schweiz fick ihop 51p (11+40).

Joël Rüegger i en duell mot Martin Östholm under Champions Cup 2016.

Joël Rüegger i en duell mot Martin Östholm under Champions Cup 2016. Foto: Per Wiklund

Joël Rüegger som är född 1995 fick mig att kolla vart i Svenska Superligans poängliga vi hittar en spelare som är född 95 eller senare placerar sig. Först på en 42:e plats (läs 22 februari) hittar vi Christoffer Andersson (1996), Höllviken, som står noterad för 29p (20+9) som rookie!

Rychenberg har bäst publiksnitt i serien med ett snitt på 649. Ett snitt som skulle ge en 12:e plats i SSL publikliga just nu.

Återkommer inom en vecka med mitt tips på hur slutspelet slutar! Men innan dess så bjuder jag här på en svenskkoll. Någon svensk jag missat i NLA? Hör gärna av er här eller på twitter @sandbergjesper

Svenskkoll efter seriespelet är avslutat:

Rasmus Sundstedt
Klubb: HC Rychenberg Winterthur
Matcher: 19
Mål: 18
Assist: 18
Poäng: 36
Utv.min: 0

Jens Frejd
Klubb: Floorball Köniz
Matcher: 21
Mål: 13
Assist: 12
Poäng: 25
Utv.min: 14

Johan Samuelsson
Klubb: Tigers Langnau
Matcher: 21
Mål: 11
Assist: 40
Poäng: 51
Utv.min: 2

Oskar Henriksson
Klubb: UCH Uster
Matcher: 18
Mål: 9
Assist: 3
Poäng: 12
Utv.min: 4

Felix Forsmark
Klubb: UHC Grünenmatt
Matcher: 21
Mål: 1
Assist: 5
Poäng: 6
Utv.min: 4

Emil Julkunen
Klubb: Grasshopper Club Zürich
Matcher: 21
Mål: 18
Assist: 12
Poäng: 30
Utv.min: 4

Christian Kjellman
Klubb: Floorball Köniz
Matcher: 0
Mål: –
Assist: –
Poäng: –
Utv.min: –

Anton Samuelsson
Klubb: Tigers Langnau
Matcher: 12
Mål: 10
Assist: 3
Poäng: 13
Utv.min: 0

Johan Börjegren
Klubb: UHC Thun
Matcher: 17
Mål: 12
Assist: 7
Poäng: 19
Utv.min: 4

Jesper Sandberg

Har ett stort intresse för internationell innebandy. Gillar spelande backar som hellre letar passning än avlossar ett skott. Twitter: @sandbergjesper

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Nästa artikel